Fejlfindingshjælper

Formålet med denne tilføjelse er at gøre fejlfinding i NVDA lettere. Nye funktioner vil blive tilføjet baseret på brugerforslag. Alle e-mails eller GitHub Issues med feedback eller ideer er meget velkomne.

Tastaturkommando

 • NVDA+Shift+F1:Indsætter en Mark-linje i NVDA-loggen.

Forklaring og brug

Når du trykker på Kommandotasten, indsætter tilføjelsesprogrammet en linje som følgende i NVDA-loggen (på infoniveau):

-- Mark 1 --

NVDA vil også annoncere: "Logger Mark 1!"

Hvis du trykker på tasten igen:

-- Mark 2 --

og "Logger Mark 2!" vil blive oplyst.

Lad os sige, at du var ved at udføre en række opgaver, som du ved generere mange fejl i NVDA-loggen. Du skal sende de relevante dele af din log til en mailingliste eller til NVDA GitHub Issue tracker. Du ønsker ikke at læse gennem hele din log for at finde det relevante indhold, så du bruger denne tilføjelse til at indsætte Mark 1, lige før du gør de ting, der forårsager den første fejl. Hvis du ved noget andet vil generere yderligere fejl, indsætter du et andet mærke for at adskille denne fejl fra den foregående, eller så du kan sige "Dette er hvad jeg gjorde ved Mark 3, hvor nogle fejl opstod." Et andet eksempel: Mens du bruger et program, sker der noget, som forårsager en fejl (måske hører du lyden der afspilles ved Windows-fejl). Du ønsker at gå tilbage og finde den fejl senere, men du ønsker ikke at stoppe med at arbejde og gemme loggen lige nu. Så du bruger denne tilføjelse igen, så du kan indsætte et mærke i din log. Denne gang vises mærket efter fejlene i din log, i stedet for før. Men uanset hvad, vil mærkerne hjælpe dig med at indsnævre de vigtige sektioner i din log.

De afmærkede linjer som vist ovenfor kan nemt søges efter ved at bruge et tekstredigeringsprogram som eksempelvis notesblokken eller Notepad++. Derudover er der som standard indsat en tom linje ovenfor hvert mærke. Blanke linjer kan også fremkomme efter mærket. Blanke linjer kan være nyttige, hvis du bruger NVDA'S logviser eller et andet tekstredigeringsværktøj, og ønsker at bruge piletasterne til hurtigt at læse op/ned gennem loggen for at finde et bestemt mærke. Det er nemt at høre ordet "blank" under en hurtig gennemgang af en større mængde tekst, der udtales eftersom du hurtigt bevæger dig gennem loggen. Hvis du bruger piletasterne ret hurtigt, får du måske brug for flere blanke linjer. Du kan tilpasse dette i indstillingerne.

Bemærk: Tælleren der anvendes til mærker bevares efter genindlæsning af plugins (NVDA+Control+F3), men men bevares ikke, hvis du genstarter NVDA.

Konfiguration:

I afsnittet Indstillinger i NVDA-indstillingerne finder du kategorien "Fejlfindingshjælper". I indstillingsdialogen kan du ændre antallet af blanke linjer, som indsættes før og efter hver Mark-linje. Standarden er én linje før, og nul efter, selvom du kan bruge 0 til 10 linjer for begge muligheder. Under menuen "Værktøjer" i NVDA-panelet "Inputbevægelser" kan du ændre NVDA+Shift+F1 til en tastesekvens efter eget valg.

Ændringslog

 • Version 1.0.2 (2019-08-28)

  • Oversættelse og kodeoprydning.
 • Version 1.0.1 (2019-08-26)

  • Mindre fejlrettelser der forhåbentligt løser et installationsproblem i visse versioner af Windows.
 • Version 1.0 (2019-08-22)

  • Første udgivelse. Herunder følgende funktioner:

   • Mulighed for at generere nummererede Mark-linjer i loggen (på infoniveau).
   • Mulighed for at tilføje 0-10 blanke linjer før og efter hver Mark-linje.
   • Konfiguration via NVDA-indstillingsdialog.