Emoticons

Folosind acest supliment, textul care conține emoticoane va fi înlocuit cu o descriere mult mai prietenoasă.

De exemplu: secvența ":)" va fi pronunțată ca „zâmbet” sau, de exemplu, NVDA va recunoaște semnificația fiecărui moji.

Există următoarele caracteristici:

Inserează Emoticon

Uneori, o imagine face cât 1000 de cuvinte: utilizați noul moji pentru a da viață mesajului dumneavoastră instant și pentru a permite prietenilor să știe ceea ce simțiți.

Când sunteți nesigur de caracterele pentru un zâmbet particular, add-on-ul vă permite să-l selectați și inserați în textul dumneavoastră.

Apăsați NVDA+I, sau din meniul instrumente -> Inserare Emoticon, pentru a deschide un dialog cu emoticoanele oferite sau mojiuri.

Acest dialog vă permite să alegeți un emoticon și să vizualizați emoticoanele care vă interesează:

 • Un câmp editabil vă permite să filtrați căutarea pentru emoticonul dorit dintre emoticoanele disponibile.
 • Printr-un set de butoane rotative, puteți să alegeți să vizualizați doar categoria mojiuri (alt+E) sau să vizualizați doar categoria emoticoanelor standard (alt+s) sau să vizualizați toate emoticoanele disponibile (alt+A).
 • În lista emoticoanelor (alt+L) sunt afișate pe trei coloane: numele emoticonului, tipul acestuia (emoticon standard sau moji), caracterul corespunzător.
 • În lista emoticoanelor (alt+L) sunt afișate pe trei coloane numele emoticonului, tipul acestuia (standard sau moji) și caracterul corespunzător.

Când apăsați OK, caracterele pentru emoticoanele alese vor fi copiate pe planșetă, pregătite pentru lipire.

Dicționar de emoticoane

Suplimentul Emoticons vă permite să aveți diferite dicționare de vorbire folosind profiluri de configurare.

Aceasta înseamnă că puteți crea sau edita un dicționar de vorbire specific pentru fiecare profil personalizat.

Din meniul NVDA, Preferințe -> Dicționare de vorbire -> Dicționar de emoticoane, puteți să deschideți un dialog cu setările unde puteți adăuga sau edita emoticoanle disponibile.

Salvându-vă particularizările, noile setări de citire ale emoticoanelor se vor aplica numai profilului pe care îl editați în prezent.

De exemplu, ați putea dori ca NVDA să pronunțe emoticoane personalizate numai în programul XxChat, dar nu în alte programe de chat: puteți face acest lucru creând un profil pentru aplicația XxChat și atribuiți un dicționar de vorbire din meniul din meniul dicționare de vorbire, opțiunea „Dicționar de emoticoane. Vedeți mai jos setările de activare în raport cu profilurile de configurare.

De asemenea, puteți să exportați fiecare dicționar de vorbire apăsând butonul "Salvează și exportă dicționar": în felul acesta, dicționarele dumneavoastră de vorbire vor fi salvate în folderul de configurare al utilizatorului, subfolder-ul speechDicts/emoticons.

Numele exact și locația fișierului de dicționar vor fi bazate pe editarea profilului de configurare, care va fi afișat în titlul dialogului dicționar Emoticons.

Setări Emoticons

Din meniul Preferințe -> Setări Emoticoane deschide un dialog pentru a configura activarea dicționarelor de vorbire pentru fiecare profil.

Din panoul de setări al Emoticons, puteți dacă ar trebui sau nu ca dicționarul de vorbire să se activeze automat atunci când NVDA se comută la profilul pe care actualmente îl editați. În mod implicit, este dezactivată în configurația normală a NVDA și în toate profilurile dumneavoastră.

Dacă doriți să păstrați curate folderele de configurare, în această fereastră de dialog este posibil de asemenea să alegeți dacă dicționarele care nu sunt utilizate (asociate profilurilor inexistente) vor fi eliminate din supliment atunci când nu sunt încărcate.

Comenzi de tastatură:

Acestea sunt scurtăturile disponibile în mod implicit, puteți să le editați sau puteți adăuga o nouă tastă pentru a deschide panoul de setări al Emoticons sau dialogul dicționarului de emoticoane:

 • NVDA + E: activarea/dezactivarea pronunțării emoticoanelor, comută între pronunțarea textului așa cum este scris, sau cu emoticoanele înlocuite cu descrierea umană.
 • NVDA+I: Arată un dialog pentru a selecta emoticonul pe care vreți să îl copiați.

Modificări aduse în 8.0

 • Compatibil cu NVDA 2018.3 (necesar).

Modificări aduse în 7.0

 • Dialogul de activare al setărilor a fost mutat într-un panou din setările NVDA, astfel încât profilul curent va fi afișat în titlul dialogului setărilor NVDA.
 • Meniul Administrare Emoticoane a fost șters: nicio opțiune de genul Inserare Emoticon nu va fi găsită în submeniul Instrumente, iar opțiunea de personalizare a emoticoanelor va fi afișată sub dicționarele de vorbire, la fel ca dicționarul de emoticoane.
 • Necesită NVDA 2018.2 sau mai nou.
 • Dacă e musai, puteți să descărcați ultima versiune compatibilă cu NVDA 2017.3.

Modificări aduse în 6.0

 • S-a adăugat suportul pentru configurarea profilurilor.
 • În NVDA 2017.4 sau o versiune ulterioară, setările de configurare și dicționarele personalizate se vor schimba automat acordându-se cu profilurile selectate. În 2017.3 sau mai recent, puteți aplica modificări prin reîncărcarea pluginurilor (apăsând control+ NVDA+f3).
 • Dacă alegeți să importați setări atunci când actualizați suplimentul, fișierele depreciate (emoticons.ini și emoticons.dic) vor fi eliminate sau adaptate la această versiune.

Modificări aduse în 5.0

 • A fost adăugat suportul pentru mojiuri.
 • Îmbunătățiri pentru dialogul de inserare al emoticoanelor cu un câmp de filtrare și butoane rotative pentru a alege emoticoanele afișate.
 • Utilizând ghidul de ajutor pentru dialogul de activare al setărilor și dialogul de inserare a emoticoanelor: Necesită NVDA 2016.4 sau mai vechi

Modificări aduse în 4.0

 • Dacă dialogul de inserare al emoticonului este deschis când alt dialog de setări este activ, NVDA va afișa un mesaj de eroare.

Modificări aduse în versiunea 3.0

 • În dialogul de personalizare emoticon, este acum posibil să specifici dacă un model trebuie să fie asemănător dacă este un cuvânt întreg, în acordanță cu dicționarele de vorbire versiunii NVDA 2014.4.

Modificări aduse în versiunea 2.0

 • Ajutorul add-on-ului este disponibil din manager-ul de add-on-uri.

Modificări aduse în versiunea 1.1

 • Au fost șterse emoticoanele duplicate.
 • Au mai fost adăugate ceva emoticoane.

Modificări aduse în versiuna 1.0

 • Versiunea Inițială.