VLC Media Player

Тази добавка предоставя някои подобрения за достъпността във VLC Media Player.

  1. Позволява навигиране между контролите за възпроизвеждане чрез Tab и Shift+Tab. За да задействате фокусирана контрола, натиснете ENTER.
  2. Прочита информацията от лентата на състоянието (при натискане на клавиша I). Жестът може да бъде указан в настройките на NVDA.
  3. Съобщава изминалото време при превъртане напред или назад чрез командите във VLC: Control+стрелка наляво/стрелка надясно за преход през 1 минута и Shift+стрелка наляво/стрелка надясно за преход през 5 секунди. Можете да настроите словесността в настройките на NVDA. Можете също така да зададете клавишна комбинация, с която да я включвате и изключвате.
  4. Съобщава промяната в режима на възпроизвеждане при задействане на командите за разбъркано възпроизвеждане (при натискане на клавиш R) и режима на повторение (при натискане на клавиша L).
  5. Има някои слоеви прозорци и панели, които NVDA не може да фокусира автоматично, когато се показват. Натиснете Control+TAB, за да опитате да ги изведете на преден план.

  6. Важна забележка: Тази добавка е оптимизирана да работи с версия 3.0 на VLC и по-нови. Няма да работи правилно с по-стари версии.

  7. Обхваща се от общия публичен лиценз на GNU. Вижте file COPYING.txt за повече подробности.